Павлова - ніжний літній десерт | Andy Chef (Енді Шеф) - блог про їжу і подорожах, покрокові рецепти, інтернет-магазин для кондитерів |

Павлова - ніжний літній десерт

Ми чули багато романтичних історій про те, як з'явився всіма улюблений десерт Павлова. Австралія і Нова Зеландія досі не можуть домовитися, чиїх же рук була справа. Але хіба нам це важливо, коли ми говоримо про приголомшливу класиці, яка давно і міцно зайняла місце в серцях мільйонів людей по всьому світу. Якщо чесно, я не знаю десерту простіше в приготуванні (хіба що дістати печенюшку з пачки), ніж Павлова. Однак, той результат, який ми отримуємо, заслуговує втричі великих зусиль. Ні, це зовсім не меренга і не безе, як вважає багато хто. Філософія Павлової набагато глибше. Це, перш за все, гра текстур і смаків. Правильно приготовлений, десерт схожий на дівочий характер: трохи напущені строгості зовні і неймовірна ніжність всередині. Коли ви відламуєте частина, шматочки хрусткої меренги розсипаються як тисячі зірок на небі, а всередині вас чекає щільна м'яка маса, схожа на таїть маршмеллоу. Додамо класичні повітряні крему на вершках або маскарпоне і улюблені фрукти. Я вибрав екзотику: манго, маракуйю і лайм. Трохи кислинки не зашкодить цьому диву.

Відокремте білки (4 шт) від жовтків. Розумію, що це очевидно, але все одно скажу. Потрібно зробити так, щоб жир взагалі не потрапив в білки. Це означає, що чаша міксера повинна бути чистою, а відокремлювати білки краще над окремою чашкою, щоб, в разі чого, жовток не потрапив в уже раніше відокремлені білки. Відокремте білки (4 шт) від жовтків

Додайте щіпку цукру із загальної маси (150 г). Додайте щіпку цукру із загальної маси (150 г)

Збивайте, поступово підвищуючи швидкість. Збивайте, поступово підвищуючи швидкість

Коли утворюється пишна піна, можна поступово всипати цукор, що залишився, продовжуючи збивати міксером. Коли утворюється пишна піна, можна поступово всипати цукор, що залишився, продовжуючи збивати міксером

Коли білки добре взобьются, вони придбають глянсовий вид і стійкі піки. Не зупиняйтеся у збиванні до тих пір, поки маса не стане дійсно дуже стійкою. Коли білки добре взобьются, вони придбають глянсовий вид і стійкі піки

Акуратно додайте 4 чайних ложки крохмалю, кукурудзяний краще, так як не має присмаку. Акуратно, силіконової лопаткою перемішайте масу, щоб крохмаль розподілився рівномірно. Акуратно додайте 4 чайних ложки крохмалю, кукурудзяний краще, так як не має присмаку

Намалюйте на пергаменті коло 16 см. Намалюйте на пергаменті коло 16 см

Викладіть всю масу в межах отриманого кола. Викладіть всю масу в межах отриманого кола

Спатулой або ложкою сформуйте потрібну форму. Я вирішив зробити щось на кшталт вулкана з невеликим поглибленням для начинки. Можна приготувати 2-3 плоских «коржа». У такій випадку малюйте кілька кіл. Спатулой або ложкою сформуйте потрібну форму

Випікаємо в розігрітій до 90 градусів духовці, режим верх-низ + конвекція. Вона допоможе краще просушити меренгу. Моя заготовка діаметром 16 см і висотою близько 5, випікати 2 години. Якщо поспішайте, робіть заготовки тонше або підвищуйте температуру. Вище 120 піднімати не варто, меренга швидко пожовтіє. Коли десерт буде готовий (зовні повинна бути щільна суха скоринка), вимкніть духовку і залиште виріб всередині до повного охолодження. Випікаємо в розігрітій до 90 градусів духовці, режим верх-низ + конвекція

В якості начинки є класичне поєднання - сир маскарпоне і свіжі ягоди / фрукти. Тому я взяв 250 грам сиру і близько 30 грам цукрової пудри. Просто збийте міксером до однорідності. Можна використовувати густу сметану або будь-який інший крем, вирішуйте самі, головне, щоб він не був занадто солодким.

Павлова - це десерт однієї доби. Постарайтеся не давати їй довго стояти, особливо з кремом і ягодами. Павлова - це десерт однієї доби

А ось і розріз - саме за цю щільну серединку, схожу на маршмеллоу, ми і любимо цей десерт! А ось і розріз - саме за цю щільну серединку, схожу на маршмеллоу, ми і любимо цей десерт

Новости