Як і в будь-якому іншому місті варто уникати туристичних місць. Я обажаю кави, і в такому місті як Рим, намагалася пробувати його всюди. Але в перший день, опинившись у Ватикану в 9 ранку і зрозумівши що не витримаю забіг по музеям без дози капучіно, забула всі заповіді бувалих мандрівників, зайшла в найближче кафе, і ... 16 євро за посередній капучіно з тістечком. А нічого тому що пити каву навпроти Ватикану і сувенірної лавки.
1. Кава
Кава коштує насолоджуватися по Італійською. Рано вранці зайти в один з гучних стареньких кава-барів (в той, в якому вже набилося повно італійців), взяти ароматний еспресо або капучіно і il cornetto (круасан), відійти в сторону і отримати насолоду від своєю кавою і цього ранку за барною стійкою. Потім побігти по своїх справах, якщо Ви поспішаєте, ну або взяти ще кухлик.
- напевно, найвідоміший з таких кава-барів, заснований ще в 30-х роках минулого століття. І тут дійсно подають каву, який неможливо забути. Перший раз я натрапила на нього випадково, помітивши чергу людина з 40, що тягнеться через всю вулицю. Довідавшись у гугла що це ніякий не музей, а кафе, я прийшла сюди годин в 8 ранку за своєю дозою бадьорості і щастя ... а потім довелося приходити кожен день, тому що це не просо кави, а справжню насолоду. Обов'язково спробуйте Gran Caffe - подвійний еспресо з дуже густою пінкою.
2. Їжа
Незважаючи на те, що в центрі міста ресторани всюди, за хорошими прийдеться поохотится. Але це того варте.
Ресторан - дуже популярне місце серед місцевих, в обід, і, звичайно, перед вечерею туди стоїть черга, так що краще приходити прямо до відкриття або трохи раніше, поки не набігла натовп італійців (ресторани в Римі відкриті на ланч, з 12 до 4, і ввечері з 7 до півночі). Цей ресторан залишив незабутнє враження. Таким і повинен бути Італійською Ресторан. Невеликий, затишний, з картатими скатертинами, чарівними офіціантами, що подають страви як твір мистецтва, з великою піччю, ну і звичайно з неймовірно смачною Їжею. Ідеальна паста, ідеальні артишоки, ідеальне тірамісу. Дуже раджу спробувати фірмові страви - піцу і пасту з трюфелями. Чарівно.
3. Dolce Vita
Яскраві фарби вітрин з gelatto неможливо обійти стороною. Такого вибору як в Італії немає, напевно, більше ніде. І не варто брати за звичкою ванільне і шоколадне, його можна і вдома поїсти. Здивуйте себе, спробувавши каштанове, кавунове або розмаринову морозиво.
Мої фаворити:
- описаний Елізабет Гілберт в "Їж. Молися. Люби. ", Тому я не могла туди не зайти. Дійсно, одне з кращих gelatto, які я пробувала в Римі. Тут не пропонують морозиво в вафлях, тільки в пластикових стаканчиках, щоб покупці могли насолоджуватися чистим смаком ідеального морозива. Зимовими фаворитами стали - каштанове, фігове і грейпфрутовий (бо в січні - сезон).
- Великий вибір незвичайних смаків: фундук, фісташки, лавандова, дині, рису, кориці ... Кілька кафешок розкидано по місту (я знайшла одне на Via Coronari, а інше на набережній Тибру).
- старовинне кафе з красивими інтер'єрами в стилі Ар Деко і великим вибором морозива, сорбетів і тістечок. Можна сісти за столик, а можна забрати Джелатто з собою. Сподобалися смаки мигдалю і шампанського.
Де ще знайти найсмачніше ?? морозиво? в світі? В Лондоні?! В ?? Бейруті ?! В? Сан-Франциско ?! А може в? Південній Кореї? ?? Сінгапурі? або ?? Омані ??
- мережа кафе-барів тірамісу, гордо іменуються царством тірамісу. Чи не саме смачний тірамісу, який можна знайти в Римі, але зате тут можна спробувати не тільки класичний варіант десерту з кавою і какао, а й полуничний або фісташковий тірамісу. Багато інших солодощів та десертів і непоганий кави.
Смак Риму! Весняний гастрономічний гід по італійській столиці
Де ще знайти найсмачніше ?Морозиво?
В світі?
В Лондоні?
В ?
Бейруті ?
В?
Сан-Франциско ?
А може в?
Південній Кореї?