Рецензія на фільм «Сутінки. Сага. затемнення »

У новому фільмі «сутінкової саги» вампір Едвард і перевертень Джейкоб по третьому колу з'ясовують, кого більше любить смертна Белла, а режисер намагається хоч трохи компенсувати їх затягнуті розбирання енергійними сценами вампірських бійок.

У новому фільмі «сутінкової саги» вампір Едвард і перевертень Джейкоб по третьому колу з'ясовують, кого більше любить смертна Белла, а режисер намагається хоч трохи компенсувати їх затягнуті розбирання енергійними сценами вампірських бійок

Белла і її коханий вампір Едвард знову разом, причому Едвард наполегливо просить Беллу вийти за нього, а смертна Белла наполягає, в свою чергу, на «зверненні». Перевертень Джейкоб, в черговий раз залишився не при справах, дметься на обох у себе в резервації. Тим часом по лісі знову нишпорить Вікторія, яка не заспокоїться, поки не помститься Едварду за загибель коханого, а в сусідньому з Форкс Сіетлі відбуваються дивні вбивства, за якими, як вважають Каллена, стоять «новонароджені» вампіри.

На показі «Сутінків» - шумно. Жодне вимовлене з екрана слово не залишається без уваги. Особливий захват викликають розмови про «фіксації», в яке перетворився книжковий «імпринтинг». Життєрадісний гул стихає тільки на сценах бійок, і поновлюється з новою силою на сценах любовних пояснень. Після показу юні діви дивляться загадково і вдалину, а їх юні супутники - з подивом і на дев. «Що, правда, сподобалося?»

Сутінкова сага, як молодий перевертень, спритно переросла рамки просто книг і просто кіно і тепер інакше, ніж явище, в кращому випадку, культурологічного, в гіршому - соціально-патологічного характеру, вже не розглядається. Власне, тому що розглядати нічого: як і його попередники, режисер Девід Слейд свій шматок хліба з ікрою відпрацював чесно, на наступний инди- «Льодяник» накопичив і може жити спокійно, щоб там ні гули шанувальники / огудники «Саги».

Власне, тому що розглядати нічого: як і його попередники, режисер Девід Слейд свій шматок хліба з ікрою відпрацював чесно, на наступний инди- «Льодяник» накопичив і може жити спокійно, щоб там ні гули шанувальники / огудники «Саги»

Незважаючи на чергову зміну рульового «Затемнення» витримано рівно в тому ж тоні, дусі і колірній гамі, що й попередні фільми. При цьому на драматичних виходах стінка на стінку і, власне, черговий стінки - скажімо, Вольтурі в Гаяне міллю камзолах або Калленів в сіро-блакитний пацифістської уніформі - з туману Слейд явно відтягується, а на перетриманих і переважаючих з'ясування стосунків - великі плани на обличчя, він мерехтить, вона меркне - не стільки втрачає почуття ритму, скільки, знехтувавши його, просто відпрацьовує т / з. Адже таргет аудиторія - напевно пояснили йому, виписуючи чек, продюсери - йде в кінотеатр дивитися на те, як Белла тулиться до Джейкобову голому торсу, а не на те, як він погано намальовані грудкою шерсті бігає по лісовій галявині. І взагалі, може бути, не він, мабуть їх вівчарок розбери.

За першу ніч показів «Затемнення» заробило 30 млн. Доларів і - всього 3 бали з 10 на imdb.com.
Обстриг заради ролі в «Runaways», Крістен Стюарт носила на зйомках «Затемнення» перуку.
Девід Слейд свого часу заявляв, що і близько не підійде до «сутінкової» франшизі, проте коли було офіційно оголошено про його призначення на місце режисера, відрікся від своїх слів, заявивши, що просто жартував, рекламуючи свої комедійні короткометражки.

Ну а з тим, чому ж таргет аудиторії так подобається, все більше, ніж зрозуміло. По-перше, при вигляді Джейкобовой м'язи нервує і цікавиться про сорочку тепер навіть Едвард. Ну а по-друге, за мінусом усієї цієї міжклановій фентезійної різанини, на екрані відбувається мрія. Двоє юнаків з хороших сімей намотують кола навколо нудиться дівиці, вирішуючи, знову ж за мінусом сюжетних нюансів, одну проблему - хто сьогодні вночі чергує у єйної ліжка. Не подумайте поганого - щоб уві сні не поранилася. Час від часу кружляння призводить до того, що обидва зіштовхують ніс до носа і після, соскалівшісь білозубо, знову продовжують рух. Обидва юнаки при цьому неймовірно гарні і роблять вибір один між одним виключно питанням смаку. Перший породистий, вихований і наполегливо кличе заміж. Інший, навпаки, дикувато, гарячий і пропонує «плоть і серце з кров'ю». І так, в той час як другий обіцяє любов до труни, перший клянеться вірністю і після труни теж.

Сама Белла в цій історії виконує формальні функції естафетної палички і в момент самий драматческій - приманки. Що знову ж таки, не стільки мінус франшизи, скільки її функціональний плюс. Адже якщо на місці головної героїні - діра, то це тільки спрощує для кожної юної діви завдання всовиванія в цю дірку своєї власної голови ... І як вже тут не закричати в відповідальний момент: «Згоджуйся, дура, погоджуйся!». І як тут пояснити кавалеру, у якого немає ні лояльності до шлюбних уз, ні абонемента в спорт-зал, звідки цей туманний погляд.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер

«Що, правда, сподобалося?